Foto-hardlooptraining Eenrum

Net als in Uithuizen had Magriet voor de loopgroep in Eenrum ook weer een hele leuke opdracht bedacht:

Zoek de volgende letters op in je dorp maak er een foto van , zet ze in de goede volgorde en stuur ze naar mij. ( Ts natuurlijk de bedoeling dat je een kilometer of 5 rent en niet de letters in 1 straat fotografeert😊 😊).

Dus de volgende zin:

KAMELEON BESTAAT 10 JAAR

Hieronder de foto’s van Carin

Kameleon puzzel

Ter voorkoming van verveling in deze Coronaperiode had Magriet een puzzeltocht uitgezet, geschikt voor zowel de hardlopers als ook voor wandelaars. Het was heel leuk om te doen, temeer je op plekjes kwam die je normaal gesproken over het hoofd zou zien. Al met al hebben we ongeveer 9 à 10 kilometer kris kras door Uithuizen gelopen.

Om de puzzel op te lossen ga je eerst ook te moeilijk doen: je staat bij het station en je moet de eerste letter invullen, dan denk je station Uithuizen, dus de U, maar het simpele was de S van station. Voor mensen die niet in Uithuizen en omgeving wonen zou ik zeggen, vraag een Uithuizer mee!

De namen en adressen van hardlopers kenden we ook niet allemaal, maar met een beetje fantasie kon je wel uit de oplossing komen: KAMELEON BESTAAT TIEN JAAR!

De beloning voor de goede oplossingen: een grote chocoladereep! (foto Annelies Schaaphok)

Komende weken geen training

Gisteravond zijn er door de overheid aanvullende maatregelen afgekondigd welke het sporten de komende weken zullen beïnvloeden.De afgelopen maanden heb ik geprobeerd de activiteiten zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. Helaas biedt de huidige regelgeving daar geen ruimte meer voor en zullen we alle sporten de komende weken moeten stoppen.Ik probeer via social media en mail zoveel mogelijk contact met jullie te houden en omgekeerd is dat ook helemaal geen probleem.Mochten er mensen zijn die graag een trainingsschema willen of attributen willen lenen, of iets anders ( samen hardlopen, wandelen, bootcampen, met niet meer dan 2 personen in totaal natuurlijk) stuur mij even een mailtje.Ik wens jullie uit de grond van mijn hart hele goede weken toe en een gezond 2021 en hopelijk zien wij elkaar weer na 19 januari.

Sportlessen met ganzenborddoek

Ommelander Courant 24 september 2020

UITHUIZEN – Magriet Taselaar van Kameleon Loopbegeleiding uit Uithuizen is altijd in voor iets nieuws. Zo heeft ze onlangs een ganzenborddoek laten maken met een afmeting van twee bij drie meter. Het doek zal ze gebruiken tijdens haar sportlessen. Op het doek staan verschillende opdrachten van ’15 keer squat’ en ‘zo lang mogelijk opdrukken’ tot ‘bedenk een opdracht voor een ander’. Allerlei spiergroepen komen aan bod. Soms mogen de spelers een paar stappen vooruit, maar als men pech heeft moet men terug naar de start. De bootcampdames hebben het spel vorige week gespeeld (foto). “In de buitenlucht sporten, is een goede manier om fit te blijven. Zeker in deze tijd van corona. Je kunt de anderhalve meter afstand tot elkaar makkelijk bewaren”, aldus Taselaar.

Hardlopen in coronatijd

Hindrik met zijn moeder aan het trainen

Opeens was er geen voetbal en schaatsen meer en zijn ze hele dagen thuis. Gelukkig woont Hindrik op een boerderij en kan hij veel buiten spelen. Maar hij miste het sporten. Samen met zijn moeder ging hij hardlopen op het betonpad achter de boerderij. In 12 weken, met 3x per week trainen, rustig opbouwen naar een half uur hardlopen. Na een week of twee vroegen ze Magriet of zij hen wilde trainen. Al snel was het betonpad veel te kort!

“We beginnen altijd met een goede warming up, met muziek of met leuke oefeningen. Daarna gaan we een kort stukje inlopen om warm te worden. Na even een rust gaan we een langer stuk hardlopen. Als laatste doen we een cooling down met rek- en strekoefeningen en soms buikspieroefeningen.

Als ik heel ver moet hardlopen heb ik er soms geen zin in maar als ik eenmaal aan het lopen ben, wordt het steeds leuker en kom ik weer vrolijk thuis. Dat vind ik het fijne aan hardlopen. Ik kan al best ver, ik kan nu al 25 minuten achter elkaar hardlopen, dan wandelen we 5 minuten en dan weer 25 minuten!

Ik wil wel blijven hardlopen nu voetbal weer is begonnen, want van hardlopen kom je meestal weer vrolijk thuis en dat voelt fijn.”

groetjes, Nelleke En Hindrik 

Geesje Graver

Interview met Geesje

Groningen afficheert zich graag als dè wandelprovincie . Misschien moeten ze Geesje Graver eens inzetten voor de campagne. Maar noem haar alsjeblieft geen tachtig plus, want “dan ga ik me straks nog oud voelen!”

“Ik begin de ochtend met Nederland in Beweging van Omroep MAX”. Dan een kopje koffie , en daarna begin ik met mijn wandeling. Sinds CORONA is het belangrijker dan ooit om een doel in de dag te hebben. Veel van de tochten waar ik me normaal op verheug, zoals de Tocht om de Noord, de Billie Turf en de Fivelstadtocht, zijn dit jaar afgelast. Ik loop elke dag in mijn eentje een kilometer of zeven of acht. Dan kom ik altijd wel fietsers of wandelaars tegen die een praatje willen maken. Dat is veel beter dan in je eentje thuis blijven zitten.

Op woensdagochtend loop ik met Kameleon Loopbegeleiding van mijn wandelcoach Magriet ongeveer twaalf kilometer. Dat doe ik al jaren, niet dat ik coaching nodig heb; ik doe het puur voor het sociale aspect. We lopen met twaalf dames en een heer, echt heel gezellig. Onlangs stopten er twee deelnemers, eentje was tachtig, de ander kreeg last van heupen en knieën. Ik mag me gelukkig prijzen ik ben blij en superfit. Ik voel me zestig!

Mijn kleindochter van 25 jaar noemt me altijd haar hippe Oma. Hier in Uithuizen is het zo mooi. Langs die landerijen en akkerranden, met korenbloemen en klaprozen. Je hebt hier de ruimte. Voor morgen staat er de Verloren Erfgoed-wandeling van de Groninger Bodem Beweging op het menu. Dan lopen we 18,5 kilometer van Loppersum naar Uithuizermeeden, dwars door het aardbevings gebied. Langs huizen met scheuren, woningen die gestut worden of vernieuwd zijn. En die drie kilometer extra, terug naar huis loop ik òòk. Mijn limiet is dertig kilometer , dat vond ik vroeger ook voldoende.

Toen mijn man nog leefde, wandelden we ook altijd. Het Pieterpad en het Drenthepad, we waren echte kampeerders. De kinderen namen we mee op sleeptouw, al vonden ze dat niet altijd even leuk. Nog steeds niet: ik ben de enige van de hele familie die wandelt. Toen mijn kleindochter achttien was, begonnen we samen de Tocht om de Noord. Op dag twee viel ze al uit. Ach, ik blijf stug door gaan met het goede voorbeeld te geven. Je weet maar nooit , het kan best toch nog een keertje aanslaan.

Geesje Graver
Artikel met Geesje Graver