Sporten met een beperking ?!

Tja, wat is een beperking… voor mij is dat juist de uitdaging!
Ondanks dat ik, onder andere, niet “los” kan lopen, beweeg/sport ik veel.
De titel boven dit stuk eindigt met een vraagteken, maar wat mij betreft komen daar een aantal uitroeptekens voor in de plaats!

Heel belangrijk voor mij is het sporten met/tussen mensen zonder beperkingen. Inclusie, wat landelijk gelukkig en terecht steeds meer aandacht krijgt!
Gelukkig staat Magriet hier voor open.

Al 4 jaar wandel ik met haar sportief wandelgroep mee, met behulp van mijn Alinker (driewiel loopfiets) en sinds kort loop ik, zelfstandig of bij AAC (atletiek Assen)  hard met behulp van een Framerunner. Ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe fijn dit soort groepen zijn  Fijn? Nee, veel meer dan dat… Dat ik ondanks mijn “beperkingen” kan wandelen,  hardlopen, etc  ongelooflijk toch… Het liefst doe ik dit tijdens georganiseerde evenementen, tussen de andere deelnemers, maar ook in een groep is het altijd erg gezellig.

Sporten, ondanks beperkingen, vraagt vaak om speciaal ontworpen materiaal en helaas kost dit vaak behoorlijk wat. Ik kreeg mijn WISP Framerunner (uit Zweden) dankzij een forse bijdrage van de Dirk Kuytfoundation, een bijdrage van de provincie Groningen en de rest bijdrage van Stichting De Gouden Schakel.

Het hele verhaal is te lezen op: dirkkuytfoundation.nl onder sporter van de maand maart.

I can, i will!

Brigitte van der Laan .

Outdoor Fitness Usquert

Een uurtje in de week lekker sporten in de buitenlucht om aan je conditie te werken?
Dat kan, in Usquert! Elke dinsdagmiddag komt een groepje sporters bij elkaar op het fitness parkje bij het voetbalveld. Onder professionele leiding van een ervaren coach – Magriet Taselaar – wordt er dan een uur aan de algehele conditie gewerkt. Alle onderdelen van het lichaam komen aan bod. Iedereen doet mee naar eigen mogelijkheden en kunnen. Het plezier in bewegen staat voorop, niet de prestaties.

Dus kom een kijken of doe eens vrijblijvend mee.
Elke dinsdagmiddag tussen 2 en 3 uur.
En bij slecht weer is er een indoor uitwijkmogelijkheid.

Trainingen afgelast vanaf 19-12-2021

Lieve Sporters,

Het is Zondagochtend en ik moest de persconferentie van gisteravond eerst weer even een plekje geven.

Altijd enorm lastig om bepaalde beslissingen te nemen en dat voor iemand die altijd probeert om in mogelijkheden te kijken c.q te denken.
Ben blij dat WIJ het in ieder geval de afgelopen weken het nog zo hebben kunnen oplossen.

Ook waren we al bezig geweest met “Kleintje Oudejaarsloop”,  misschien kunnen we dat verplaatsen naar het voorjaar. Maar helaas nu gaat t eerst niet lukken.

Daarom heb ik besloten om de trainingen eerst af te lassen totdat het in ieder geval weer mogelijk (toegestaan) is om met zijn 4-en (exclusief trainer)  samen te trainen.

Mochten er mensen zijn die graag met mij willen wandelen/ hardlopen…..WELKOM. 
(stuur mij even een appje en ik plan het in)

Ik wens jullie een hele goede positieve kerst en een gezond sportief 2022.

Magriet Taselaar-Vegter

Gymmen met veel plezier

Wij zijn Jan en Dia Viswat allebei  de 70 gepasseerd maar graag actief.

Wij hebben een gymnastiek groep  in Uithuizen “de Oldtimers “ iedere donderdagmiddag doen we dit met veel plezier.
Doen  met goede begeleiding stevige oefeningen maar ieder doet dit op zijn eigen niveau. Het resultaat is dat je hierdoor je echt fitter voelt en zelfvertrouwen krijgt in je bewegingen wat belangrijk is.

Zo zie je maar ook als je wat ouder bent…..altijd blijven bewegen 👍