Komodo Bootcamp

Ben jij een liefhebber van sporten in de buitenlucht? Hou jij van een lekker opzwepend muziekje tijdens het trainen? Dan moet je bij Komodo Bootcamp zijn! De trainingen zijn geschikt voor beginners en gevorderden, iedereen kan op zijn of haar eigen tempo meedoen. Bij Komodo Bootcamp worden alle spiergroepen getraind en word je net als de Komodovaraan snel en sterk. Op verschillende locaties in Uithuizen wordt 1 keer per week op woensdagavond getraind van 19.00 tot 20.00 uur. Tenzij het weer heel slecht is dan hebben we de mogelijkheid om in een landbouwschuur te trainen.

Met bootcampen gebruik je alles om je heen als trainingsmateriaal, van tractorbanden tot bruggetjes en pionnetjes.

De training begint met een opwarmertje door warm te lopen of wat lichte fitnessoefeningen. Vervolgens kan het echte bootcampen beginnen. Er wordt gebruik gemaakt van je eigen lichaamsgewicht, kettlebells, tractorbanden, bal, pionnetjes, krukjes, gewichtjes, battlerope ( een dik, zwaar touw), springtouwen, maar ook heuveltjes, bruggetjes of een kuubkist. De ene keer volgen we een parcourtje waarbij je onder verschillende bruggetjes door rent, onder boogjes doorkruipt, een stuk met een tractorband boven je hoofd sjouwt of een kettlebell van het ene naar het andere pionnetje brengt. Een volgende keer doen we een intervaltraining met verschillende fitnessoefeningen waarbij oefeningen zoals jumping jacks, squats, push ups en lunges voorbijkomen. Een andere keer doen we een levend ganzenbord of ander spel waarbij verschillende oefeningen worden uitgevoerd. De training wordt altijd beëindigt met een coolingdown met verschillende rekoefeningen.

Heb je ook zin in deze leuke, afwisselende trainingen gegeven door een enthousiaste instructeur en wil je weten of het ook iets is voor jou, kom dan woensdag meedoen met onze gezellige en sociale groep.

(tekst: Marlies Entius)

Bootcamp

In 2019 wilde ik beginnen met hardlopen; heerlijk sporten in de buitenlucht. Magriet had ik een keer ontmoet bij een open dag van een administratiekantoor. Ik wist dat ze een passie had om mensen in beweging te krijgen. Dus heb ik contact gezocht met haar en zijn we gestart met hardlopen. Toch was dit niet helemaal mijn sport. Eerder deed ik aan steps en ik miste de afwisseling in de bewegingen bij het hardlopen. Magriet wees me op haar Bootcampgroep. Dat leek me wel wat. Na een proefles was ik direct verkocht. Steeds op een andere plek trainen, maar altijd buiten en met allerlei leuke fitnessoefeningen en attributen. Ze verzint steeds weer nieuwe dingen! Verder is Magriet erg sociaal en altijd vrolijk. Ze motiveert ons door de bootcamptrainingen heen. Wat ik heel fijn vind, is dat je bij haar in je eigen tempo kunt sporten; als je meer uitdaging wilt, dan geeft ze daar mogelijkheden toe en als je rustiger aan wilt doen of een blessure hebt, dan krijg je een alternatieve oefening om te doen. Op die manier zijn de lessen heel laagdrempelig en voor een breed publiek geschikt.
Enne, het is ook nog eens gezellig. Ook niet onbelangrijk 😉.

Carina Stoppels

De groep dankt haar bijzondere naam aan de Komodovaraan

Dit is de grootste nog levende hagedis en is familie van de Kameleon. Hij heeft een geplooide huid en een gevorkte tong. Het is een erg sterk en snel dier.
Met andere woorden: “Met Komodo Bootcamp wordt je snel én sterk!”

De bootcamp-groep traint elke woensdagavond van 19.00-20.00 uur in Uithuizen. Wil je je opgeven of misschien nog wat meer informatie krijgen, bel even met Magriet Taselaar-Vegter: 06-51140603