Sportief wandelen

Heb je ooit gehoord van Sportief Wandelen? Het is super leuk en anders dan een normale wandeling! Het is de perfecte activiteit voor iedereen die fit wil blijven. Met de begeleiding en opbouw van de trainingen biedt het meer dan alleen een simpele wandeling.

Bij Sportief Wandelen loop je stevig door met een tempo van 5 tot 7 kilometer per uur, zodat je nog steeds een gesprek kunt voeren. Het is extra leuk omdat je het in een groep van ongeveer 10 personen doet en samen traint om een betere conditie te krijgen.

De trainingen duren ongeveer 1 ½ uur en zijn super gevarieerd. We beginnen met een warming-up om de spieren los te maken, dan gaan we stevig doorwandelen, doen we oefeningen met tempo wisselingen en als afsluiter doen we een cooling-down en rekken we goed uit. Het bijzondere is dat verschillende trainingsvormen worden gebruikt, zoals duur- en intervaltraining, voor een verantwoorde opbouw en minder kans op blessures.

Dus als je fit wilt worden en het gezellig vindt om in een groep te trainen, probeer dan zeker Sportief Wandelen!

Sporten met een beperking?!

Tja, wat is een beperking… voor mij is dat juist de uitdaging!
Ondanks dat ik, onder andere, niet “los” kan lopen, beweeg/sport ik veel.
De titel boven dit stuk eindigt met een vraagteken, maar wat mij betreft komen daar een aantal uitroeptekens voor in de plaats!

Heel belangrijk voor mij is het sporten met/tussen mensen zonder beperkingen. Inclusie, wat landelijk gelukkig en terecht steeds meer aandacht krijgt!

Gelukkig staat Magriet hier voor open.

Al 4 jaar wandel ik met haar sportief wandelgroep mee, met behulp van mijn Alinker (driewiel loopfiets) en sinds kort loop ik, zelfstandig of bij AAC (atletiek Assen)  hard met behulp van een Framerunner.

Ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe fijn dit soort groepen zijn  Fijn? Nee, veel meer dan dat… Dat ik ondanks mijn “beperkingen” kan wandelen,  hardlopen, etc  ongelooflijk toch…
Het liefst doe ik dit tijdens georganiseerde evenementen, tussen de andere deelnemers, maar ook in een groep is het altijd erg gezellig.

Sporten, ondanks beperkingen, vraagt vaak om speciaal ontworpen materiaal en helaas kost dit vaak behoorlijk wat.
Ik kreeg mijn WISP Framerunner (uit Zweden) dankzij een forse bijdrage van de Dirk Kuytfoundation, een bijdrage van de provincie Groningen en de rest bijdrage van Stichting De Gouden Schakel.

Het hele verhaal is te lezen op: dirkkuytfoundation.nl onder sporter van de maand maart.

I can, i will!

Brigitte van der Laan .