Over Kameleon Loopbegeleiding

Op zoek naar een ervaren professional?
Huur mij in als jouw veelzijdige gediplomeerde hardlooptrainer! Met expertise in hardlopen, bootcamp, wandelen, runningtherapie en lifestyle-training, help ik je graag om je doelen te bereiken. Laat me je begeleiden op jouw fitnessreis en samen werken aan een gezondere levensstijl. Neem contact met me op en we gaan aan de slag!

Vroeger, toen ik nog bij de bank werkte herkenden sommige collega’s mij soms niet meer. Dit kwam omdat ik weer van kapsel en/ of haarkleur was veranderd. Ze zeiden dan tegen mij: “Goh je bent ook net een kameleon, eigenlijk is er niets is zo veranderlijk als jij!!”.

Tevens is een kameleon soms vol kleur en soms helemaal niet. In mijn groepen lopen ook mensen die soms vol kleur en levendigheid zijn en soms denken, laat mij maar rustig in de menigte opgaan, vooral niet te opvallend.

Ook mijn groepen (wandel en hardloop) zijn zeer gemêleerd: Van 11 jaar oud tot 73, van recreatief tot wedstrijd gericht.

En het kan allemaal, bovendien is er in de groepen ruimte voor, men heeft begrip voor elkaar. We proberen elkaar iedere keer weer te enthousiasmeren.

Daarom is het ook zo gezellig om bij Kameleon-Loopbegeleiding te trainen…. Iedereen is er welkom.

foto Magriet Taselaar-Vegter
Magriet Taselaar

Wat info over de Kameleon

Kameleons zijn reptielen, ze zijn familie van de hagedissen. Ze komen bijna overal op het Afrikaanse continent voor en in bepaalde regio’s in Azië en Zuid-Europa. In totaal zijn er meer dan 160 soorten kameleons in verschillende soorten en maten en verscheidene kenmerken. Zo zijn er zelfs enkele gehoornde kameleons.

Het belangrijkste kenmerk van kameleons is dat ze van kleur kunnen veranderen. Drachtige vrouwtjes hebben meestal hele felle afweerkleuren, terwijl bij gevaar een kameleon vaak overgaat in de kleur van de omgeving.

Ook opvallend aan kameleons is hun lange tong die razendsnel in en uit kan rollen om insecten te pakken. Kameleons zijn dan ook carnivoren. Van de Reuzenkameleon is zelfs bekend dat hij kleine zoogdieren en jonge mussen eet.

Daarnaast hebben kameleons geen oren. Toch kunnen ze trillingen van 200 tot 600 Hz waarnemen. Er is helaas over veel soorten nog heel weinig bekend. Misschien dat we in de toekomst nog meer leuke feiten te weten komen over deze kleurrijke reptielen.

(foto’s en tekst: Gerben Elzinga)