Hindrik met zijn moeder aan het trainen

Opeens was er geen voetbal en schaatsen meer en zijn ze hele dagen thuis. Gelukkig woont Hindrik op een boerderij en kan hij veel buiten spelen. Maar hij miste het sporten. Samen met zijn moeder ging hij hardlopen op het betonpad achter de boerderij. In 12 weken, met 3x per week trainen, rustig opbouwen naar een half uur hardlopen. Na een week of twee vroegen ze Magriet of zij hen wilde trainen. Al snel was het betonpad veel te kort!

“We beginnen altijd met een goede warming up, met muziek of met leuke oefeningen. Daarna gaan we een kort stukje inlopen om warm te worden. Na even een rust gaan we een langer stuk hardlopen. Als laatste doen we een cooling down met rek- en strekoefeningen en soms buikspieroefeningen.

Als ik heel ver moet hardlopen heb ik er soms geen zin in maar als ik eenmaal aan het lopen ben, wordt het steeds leuker en kom ik weer vrolijk thuis. Dat vind ik het fijne aan hardlopen. Ik kan al best ver, ik kan nu al 25 minuten achter elkaar hardlopen, dan wandelen we 5 minuten en dan weer 25 minuten!

Ik wil wel blijven hardlopen nu voetbal weer is begonnen, want van hardlopen kom je meestal weer vrolijk thuis en dat voelt fijn.”

groetjes, Nelleke En Hindrik